Yhteistyöverkoston rakentamista ja kurssikartoitusta (9/2021)

syyslehdet-blogikuva

Hienoa, että olet löytänyt tänne. Aivan upouusille nettisivuillemme ja blogiarkistoomme! Nettisivut täydentyvät hankkeen edetessä.

Yliopistojen verkostomaisen yhteistyön kehittäminen biodiversiteettikoulutuksen tiimoilta on käynnistynyt.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi hankkeellemme tuen ja pääsimmekin aloittamaan hanketyön kevään 2021 aikana. Kyseessä on Itä-Suomen, Helsingin, Jyväskylän, Turun ja Oulun yliopistojen yhteinen hanke, joka pyrkii vastaamaan monimuotoisuuskysymyksiin koulutuksen keinoin.

Iloksemme hanke on otettu vastaan kiinnostuksella. Hankkeen alkutoimiin on kuulunut hallinnollisia asioita aina puitesopimuksista johtoryhmän kokoamiseen ja budjetointiin. Keskeisessä osassa ovat olleet hankkeen esittely ja suunnitteluryhmän kokoaminen. Ja olemmekin saaneet mukaan laajan joukon asiantuntijoita kaikista viidestä yliopistosta. Mukana on biodiversiteettiasioiden substanssiosaamista ja vahvaa pedagogista näkemystä, mikä mahdollistaa monitieteisen ja tutkimusperustaisen opintojen kehittämisen suunnittelun. Lisäksi olemme perustaneet hankkeelle nämä nettisivut ja tehneet yhteistyötä muiden koulutusverkostohankkeiden kanssa. Koulutusyhteistyö on nyt hyvin ajankohtaista muillakin aloilla.

Hanke on siis saatu potkaistua käyntiin ja nyt syksyn myötä vauhtimme vain kiihtyy! Luvassa on monimuotoisuusaiheisten kurssien kartoituksen jatkamista, osaamistarpeiden tunnistamista ja monien käytännön kysymysten pohdintaa aina ristiinopiskelun periaatteista opintopisteisiin ja kurssien tasoista vastuunjakoihin. Tältä pohjalta saadaan syksyn aikana valittua ne kurssit, joita lähdetään kehittämään biodiversiteettikoulutusverkoston voimin.

Verkoston toimivuuden edellytyksenä näemme tiiviin yhteistyön ja keskustelun, yhteisen päämäärän sekä selkeät tavoitteet ja suunnitelmat. Asiantuntijuuden kokoaminen porukalla edistää sekä asiasisältöjen kehittämistä että verkoston keskinäistä kommunikaatiota.

Ps. Jatkamme BioPeda-hankkeessa tehtyä työtä maasto-opetuksen kehittämiseksi.

Monimuotoista syksyä!

Seuraathan meitä myös Twitterin puolella.

Elli Hämynen, koordinaattori

Takaisin sivun yläosaan